Large move operation freezes at end [FIXED]

Questions, glitches, bugs and crashes
Post Reply
User avatar
bchuter
Posts: 70
Joined: Tue Aug 08, 2017 9:37 pm
Location: Pretoria, South Africa

Large move operation freezes at end [FIXED]

Post by bchuter » Sun Oct 01, 2017 8:00 pm

I have had the same thing happen twice in a row now.
When i select a large amount of data and move it (F6) it has frozen at the end.
Ive had to eject my hdd and force quick NC. Trying to close NC normally will bring up the colorful beachball icon and just sit there
until i force quite NC.

Is there something i can trace for you on this one ?
Screen Shot 2017-10-01 at 21.56.19.png
Screen Shot 2017-10-01 at 21.56.19.png (11.11 KiB) Viewed 770 times
After posting the above, i clicked on the copy window and this is what i got :
checksum error.png
checksum error.png (31.37 KiB) Viewed 768 times
I ended up having to click continue for about 15 files with the same error
Bradley Chuter

User avatar
mike
Posts: 745
Joined: Thu Jul 16, 2015 5:35 am
Location: Barnaul, Russia

Re: Large move operation freezes at end

Post by mike » Tue Oct 03, 2017 12:50 pm

Well, that's verification which NC does after moving items to another volume:
Screen Shot 2017-10-03 at 08.46.49.png
Screen Shot 2017-10-03 at 08.46.49.png (76.28 KiB) Viewed 758 times
You can just turn it off.
But if you weren't able to stop this process - this might look like a bug, I need to check it.

User avatar
bchuter
Posts: 70
Joined: Tue Aug 08, 2017 9:37 pm
Location: Pretoria, South Africa

Re: Large move operation freezes at end

Post by bchuter » Sat Oct 07, 2017 4:45 am

Hi Mike

Sorry for delay in response, i was on holiday for a week.

I think it might not have frozen but rather i was trying to force quit NC while it was still busy.
I think the issue here is that NC does not popup the checksum failure messages when they occur.
I had no visual indication that anything had gone wrong. I only saw the checksum errors after i clicked on the
middle (file operation square) and then the popup came to focus and i was aware something went wrong.The
first time i had simply thought it froze as i could only see that it was stuck at the end of the move, with no indication
that there were errors (there is no popup, no indication on app icon, or red banner etc), at this time i tried to force quit
NC which took some time as i guess i had interrupted NC.
Bradley Chuter

Post Reply