build 1996 - new UI, part V

Alpha/Beta versions for early access to new half-cooked features
User avatar
mike
Posts: 794
Joined: Thu Jul 16, 2015 5:35 am
Location: Exeter, UK

Re: build 1996 - new UI, part V

Post by mike » Thu Feb 09, 2017 8:36 am

hugo187 wrote:
Mon Feb 06, 2017 3:12 pm
NC build 2009 is still acting a bit odd with two (or more) windows open. Sometimes I cannot focus the second window. It stops receiving mouse and keyboard input. Then it crashes eventually (attaching crash report). At some point I was able to reproduce the crash at each attempt just by opening a new window (Cmd+N) and pressing Tab to switch to the second pane. The problem goes away with the ~/Library/Application Support/Nimble Commander folder removed, but comes back eventually.
I've fixed the crashing code itself, but wasn't able to find the cause which made an invalid state at the first place.
Speaking of ~/Library..., I assume only ../State/ directory matters, it contains different volatile settings, like default window state etc.
If this crash happens again, could you send me ../State/State.json?
There're shouldn't be anything secret there, apart from paths and recent searches.

hugo187
Posts: 21
Joined: Thu Feb 02, 2017 1:03 pm

Re: build 1996 - new UI, part V

Post by hugo187 » Thu Feb 09, 2017 10:02 pm

If this crash happens again, could you send me ../State/State.json?
No problem, I will send this over email now with steps to reproduce the crash.

don
Posts: 130
Joined: Sat Jul 18, 2015 11:03 am
Location: Sydney, AU

Re: build 1996 - new UI, part V

Post by don » Fri Feb 10, 2017 7:32 am

mike wrote:
Thu Feb 09, 2017 8:24 am
don wrote:
Mon Feb 06, 2017 1:18 pm
With 2009 there are a lot less of them. And what is interesting, it is always either 20th or 21st entry in the list.
Shorter lists - no issues.
But if one is longer than 30 items , a few items starting 20th or 21st will be discolored.
Don, I can't reproduce it, no matter how I try :(
Is there any minimal setup, better to be synthetical, on which this malfunctioning happens all the time?
Easy.

Attaching the font file. Classic theme, change the "List mode" font to InputMonoEMCondensed-Regular, 15.
Restart NC and got to /Applications folder.

Works (gets discolored) for me every time.
Attachments
Input_Mono_EM.zip
(409.33 KiB) Downloaded 121 times

User avatar
mike
Posts: 794
Joined: Thu Jul 16, 2015 5:35 am
Location: Exeter, UK

Re: build 1996 - new UI, part V

Post by mike » Fri Feb 10, 2017 8:03 am

don wrote:
Fri Feb 10, 2017 7:32 am
Easy.

Attaching the font file. Classic theme, change the "List mode" font to InputMonoEMCondensed-Regular, 15.
Restart NC and got to /Applications folder.

Works (gets discolored) for me every time.
Wow, that's a cool font! Reminded me good old FAR straightaway.
Coloring works fine although :(
Screen Shot 2017-02-10 at 14.57.34.png
Screen Shot 2017-02-10 at 14.57.34.png (184.01 KiB) Viewed 13118 times
One more question, if you wouldn't mind.
By any change, do you have a "show hidden files" option turned off?
Or, does this discoloring ever happens when there are no hidden item in directory?

PS
BTW, about glyphs "compression" on text rendering - I believe it can be controlled, if that's an issue.

JayB
Posts: 142
Joined: Sun Jan 08, 2017 4:38 pm

Re: build 1996 - new UI, part V

Post by JayB » Fri Feb 10, 2017 9:25 am

Yeah, Input Mono is really sweet. You can even configure it yourself before download… preview here: http://input.fontbureau.com/preview/

don
Posts: 130
Joined: Sat Jul 18, 2015 11:03 am
Location: Sydney, AU

Re: build 1996 - new UI, part V

Post by don » Sun Feb 12, 2017 1:26 am

mike wrote:
Fri Feb 10, 2017 8:03 am
One more question, if you wouldn't mind.
By any change, do you have a "show hidden files" option turned off?
Or, does this discoloring ever happens when there are no hidden item in directory?
Yes, I usually run with this option off. When I need to see the hidden files I just enable them with a keyboard shortcut.
I am not observing any correlation between the presence of the hidden files and discolouring.
Removed all hidden files from a folder to test - restarted the app and discoloring was back for this folder.

And I run wide view mode.

What I have noticed, experimenting, is :

* Short and Medium view modes do not use the List Font - still use default.
* If I flip to these modes, and then back to wide (or full, which does use the same font as wide) - the discoloring never appears for any of the folders.

d0ublezer0
Posts: 89
Joined: Tue Jun 28, 2016 6:17 pm
Location: NN, Russia

Re: build 1996 - new UI, part V

Post by d0ublezer0 » Sun Feb 12, 2017 8:52 am

Active areas for click:
Image

sasha
Posts: 166
Joined: Wed Feb 17, 2016 4:59 pm

Re: build 1996 - new UI, part V

Post by sasha » Sun Feb 12, 2017 4:51 pm

Maybe I haven't found it, but is there a way to set a default layout for new tabs?

Currently (Build 2009), Cmd+T opens a new tab with a layout that doesn't seem to be part of the built-in layouts. I suggest either to create a setting for the default layout or use the current layout default for a new tab.

moonrak
Posts: 28
Joined: Thu Sep 29, 2016 12:42 pm
Location: Rio Grande, Argentina

Re: build 1996 - new UI, part V

Post by moonrak » Mon Feb 13, 2017 8:16 pm

Hi,
I have just found a bug, I do not know if it was present in previous versions.
It happened today when attempting to copying a file > 4GB to a FAT32 formatted flash drive.
I was not aware that the movie file as >4GB in advance and NC happily started copying it, with the progress bar going slowly all the way to the end.
And there it remained stuck, no more progress, no further actions, no error message.
NC still worked fine and allowed me to quit the app.
Regards,
moonrak

dawid
Posts: 4
Joined: Thu Dec 08, 2016 9:11 am

Re: build 1996 - new UI, part V

Post by dawid » Mon Feb 13, 2017 9:19 pm

Hi,

Briefly, great progress. I really like changes.
Anyway I think I found bug "Invert selection and move next" is working "partly". I mean it invert selection but doesn't move to the next item.

Post Reply